Fleisch

Suure Mocke (Lützelflüh)



Für 1 Rezäpt(*)

Zutaten

  • 1 kg Rindsbrate zum Ylege
  • FÜR E SUD

  • 1 Litr. Rotwy
  • - +/-
  • 2 dl Suure Moscht
  • 1/2 dl Rotwyessig
  • 5 Wacholderbeeri
  • - +/-
  • 1 Grossi Zibele
  • - haubiert u
  • - bedi Häuftine gspickt mit
  • 1 Loorbeerblatt
  • 4 Gwürznägeli
  • 4 Chnoblouchzäje
  • - +/-
  • 1 Grosses Rüebli i
  • - glych grossi Stück
  • - gschnitte
  • 1/2 Louchstängu
  • 5 Schwarzi Pfäfferchörner
  • - +/-
  • Anke
  • 1 Essl Tomatepüree
  • Maisstärke
  • - oder emene
  • - angere Bindemittu
  • Salz
  • Pfeffer
  • REF

  • - "Gluschtig",20.12.2000
  • - Restaurant Bahnhof
  • - Lützelflüh
  • - Vermittelt von R.Gagnaux
  • (*) Es Rezäpt für 4 Persone

    Bim Metzger verlange mir Rindsbrate zum Ylege.

    Für e Sud zum Ylege: Aui Zütate tüt me i ne grossi Schüssle, leit ds Fleisch dry i laht's zäme ca. 8-10 Tag im Chüeuschrank oder imene chüele Chäuer la stah.

    Nach däm näh mer üse Mocke us em Sud use, tupfe ne troche u brate ne im güt heisse Fett imene Brate-Gschirr a.

    Zütate usem Sud wärde ire grosse Pfanne mit Anke ume Tomatepüree churz azoge u nachhär mit em Sud abglösche. Ds güt abratne Fleisch gä mer derzü u lö's ca. 2 - 2 1/2 Std. liecht la chöcherle.

    Sobau as ds Fleisch zart u weich isch nimmt mes use, tüt d'Flüssigkeit absieble u macht nachhär mit Maizena oder emene angere Bindemittu e sämigi Sosse. D'Sosse mit Sauz u Pfäffer abschmöcke, dr Brate i Schybe schnyde um mit dr Sosse übergiesse.

    Zäme mit Chnöpfli, Rys, oder wi bi üs im Bahnhof ds Lützuflüeh, mit früschem Härdöpfustock serviere.

    Stichworte

    Fleisch, Rind

    Titel - Rubrik - Stichworte